Еуростандард Банка започнува акција за помош на поплавените подрачја

Под мотото „НА МАКЕДОНИЈА И Е ПОТРЕБНА ТВОЈАТА ПОМОШ“ Еуростандард банка ги повикува сите граѓани да се вклучат во хуманитарната акција за помош на населението од поплавените подрачја

05.02.2015, Скопје. Еуростандард банка со сопствена донација и донација на своите вработени започна хуманитарна акција за помош на населението од поплавените подрачја во Македонија. Банката испрати еден тон флаширана вода во погодените подрачја, а нејзините вработени донираа по една своја дневница, средства кои преку Црвениот крст на Македонија ќе бидат искористени за помош на погодените од поплавите.

Под мотото „На Македонија ? е потребна твојата помош“ Банката ги повикува сите граѓани на Република Македонија да се вклучат во хуманитарната акција и да донираат средства на сметката која Банката ја отвори посебно за оваа акција.

Еуростандард Банка донира!

„Во овој момент најважно е секој од нас да се вклучи во хуманитарната акција за помош на поплавените подрачја и да помогне колку може. Како банка, ние чувствуваме одговорност да им помогнеме не граѓаните од овие подрачја, но и да овозможиме брз и лесен начин на кој граѓаните би можеле да донираат средства, а се со цел да се обезбеди што поголема помош за погодените од поплавите кои ја зафатија нашата земја.

Од тие причини Еуростандард банка отвори посебна жиро сметка 370011200006379 на која граѓаните можат да ги уплатат своите донации. За сите клиенти на Еуростандард банка овозможено е брзо префрлање на средства од нивната трансакциска сметка на сметката за донации преку услугата е-банкинг.
Нашите вработени први се вклучија во хуманитарната акција издвојувајќи по една своја дневница која ќе биде искористена за помош на поплавените населени места што е добар пример и се надеваме инспирација за сите граѓани на нашата земја да се вклучат во акцијата помагајќи кој колку може.“

Корисник на средствата кои ќе бидат собрани на сметката на Еуростандард банка за донации е Црвениот крст на РМ. Според Црвениот крст во прв момент најпотребно е во погодените подрачја да се испрати чиста вода за пиење и средства за хигиена и дезинфекција, додека во понатамошните фази ќе бидат потребни финансиски средства за санација на последиците од поплавите.

 

ДОНИРАЈ И ТИ!


Со почит,

ЕУРОСТАНДАРД БАНКА АД СКОПЈЕ